spørgsmål og svar - indboforsikring

Vi har samlet nogle af de typiske spørgsmål, vi får når det drejer sig om indboforsikring. Kan du ikke finde svar på netop dit spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice enten på mail eller telefon.
 
1. Hvilke ting dækker min forsikring?

Forsikringen dækker de ting, der hører til en privat boligs normale udstyr – fx dit tøj, møbler, cykler, fladskærme, musikanlæg, computer, køkkenting, porcelæn, sportsudstyr, smykker, penge, værktøj, kameraer, telefoner, barnevogne, briller osv.

2. Er tricktyveri dækket af indboforsikringen?

Ja, tricktyveri er omfattet af forsikringen, hvis det sker der hjemme hos dig selv.

3. Dækker forsikringen mit barns ting mens de er på efterskole?

Dit barn er også omfattet af forsikringen mens han/hun er på efterskole.

4. Hvad hvis min ægtefælle/samlever kommer på plejehjem – skal der så laves en indboforsikring mere?

Nej, det er ikke nødvendigt, da din indboforsikring meddækker ægtefælle/samlever i plejehjemsbolig

5. Hvordan er min cykel dækket af forsikringen?

Forsikringen dækker både din almindelig cykel eller din el-cykel med op til 12.000 kr. pr. skade.

6. Skal jeg have min egen indboforsikring, hvis jeg bor hjemme hos mine forældre?

Bor du hjemme hos dine forældre skal du ikke have din egen indboforsikring. Du er nemlig omfattet af deres indboforsikring. Flytter du hjemmefra skal du dog selv købe en indboforsikring, hvis du er 18 år eller derover.

7. Hvis jeg bor til leje og der sker et brud på toilettet eller kommer en revne i mit vindue – er jeg så dækket for det?

I de fleste tilfælde er denne type af skader omfattet gennem udlejerens forsikring. Det er dog vigtigt, at læse lejekontrakten igennem for at se om ansvaret for glas og sanitet er pålægges dig som lejer. Er dette tilfældet er det nødvendigt, at udvide sin indboforsikring med tilvalgsdækningen ”brud på glas og sanitet”.

8. Er min bagage jeg har med på ferie i udlandet dækket af min forsikring, hvis det bliver stjålet?

Dit bagage er dækket med op til 50.000 kr. pr. skade, hvis det bliver stjålet under en ferie. Guld, sølv, smykker og lignende er dog ikke dækket under ferie.

9. Kan jeg vælge, at have min forsikring uden selvrisiko?

Ja, du kan selv vælge, om du vil have forsikringen med eller uden selvrisiko. Vælger du en selvrisiko, bliver forsikringen naturligvis billigere, men du skal selv betale for en del af skaden.

10. Hvordan opkræves forsikringen?

Forsikringen opkræves som udgangspunkt hver måned via Betalingsservice.

11. Hvorfor er min første opkrævning højere end aftalt?

​Opkrævningen er større den første måned, da den indeholder stormflodsbidrag, som er et obligatorisk lovgivningsbestemt bidrag. Opkrævningerne vil derfor også være tilsvarende lavere de efterfølgende 11 måneder, så du kun betaler den aftalte helårlige pris.